26 Mayıs 2010 Çarşamba

çalışma şartları mı kölelik düzeni mi?

Yalnızca 4 saat dinlendikten sonra yeniden direksiyona oturan sürücünün kullandığı tur otobüsü, 15 metre yükseklikten uçtu: 16 ölü, 25 yaralı ( 25.05.2010 )

Peki, suçlu;

- uyuyan otobüs şoförü mü?

- 3 günlük şofördü zaten diyerek tur operatörünü aklamaya çalışan "bir kısım medya" mı?

- 21:45'te kontak kapayan şoförü 02:45'te kontak çevirmeye mecbur eden, hatta işten kovmakla tehdit eden tur operatörü mü?

- takometreleri düzenli kontrol etmesi gereken ekiplerde mi?

( rastlantı demeyin gözünüzü seveyim, kazada hayatını kaybeden rehber yine aynı bölgede bir kaza daha geçirmiş o kazadan sağ olarak kurtulmuştu. yaz aylarında bu kazalar sürekli tekrarlanıyor. ama toplum hafızamız balık hafızasını mumla aratır )

- ?

10 yorum:

  1. dış ticaret müsteşarlığı da dahil çok sayıda sözüm ona önemli devlet kurumunda şoförler 24 saat esasına göre çalışıyo. bildiğiniz 24 saat direksiyon sallıyo ve bu insanlar can taşıyo.
    eşini dostunu kayırmaktan başka bi boka yaramayan bürokratların gönlünü yapıcam die kesenin ağzını açan devlet, iş istihdama geldi mi üç maymun'u oynuyo.
    en yakını 2 kişiyi trafik kazasında kaybetmiş biri ve bir müslüman olarak, bunun sorumluları nasıl can verecekler çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. meleğim,
    iş ahlakı mı yoksa sazı eline almış cır cır öten bürokratlar mı yönetiyor inan anlamadım.
    hem de bu sazendeler öterler, ellerine bir kalem bir kağıt versen de basit bir hayat bilgisi sorusu sorsan bel bel bakarlar önlerindeki kaleme kağıda.
    tüm bildikleri saz ellerinde anlattıkları masallar çünkü, böyleleri mühendis olup koca koca devlet kurumlarında şef konumuna bile geliyorlar.
    babamı çok hatırlarım saçını başını yolardı bölüm şefine laf anlatamadığı için. üstelik anlatamadığı lafın ucunda da bir vinç var, kancasında bilmem kaç ton yük, insanların tepesine devrilmesi riski de var.
    of ki ne of!
    sonra sorumlu aranınca başını öne eğen vicdan sahibini parçalarlar üstelik, asıl sorumlu eline ilk taşı alan olur!

    YanıtlaSil
  3. ah be nalan'ım,
    kendi gücüyle bi bok olamamış, ülkesinden nefret eden ve intikam almak isteyen ne kadar adam varsa bizzat cia tarafından seçilip iktidar yapıldı bu ülkede. bi kişi hariç. senin halkın uyanamadı buna.
    mesela son seçimlerin sadece akp ile chp arasında geçeceğini bas bas baardılar. bu ne demekti? chp'ye gitmeyen her oy akp'ye gidiyo demekti.
    halk ne yaptı? chp'yi sevmiyorum, akp'yi denemek istiyorum, illa da babamın partisine vericem vs laflarla oylarını heba etti. tepki olsun diye oy kullanmayanları zaten adamdan saymıyorum.
    son seçimler, parti değil rejim seçimiydi. ama anlamadılar.
    sonra başınıza gelenler "kaderde varsa olur, her ülkede oluyo" diyince, kıyameti koparırlar.
    ben usandım. bunlar adam olmaz.

    YanıtlaSil
  4. meleğim,
    ben korkuyorum. halen kıyametin koptuğunu görmeyen bir "sürü" var. ya da pis pis bıyık altından sırıtıyorlar, ondan daha çok korkarım.
    bilimi/insanlığı/eşitliği/görgüyü sümen altı edip felaketler karşısında yobazca "kader/yaradandan" denmiyor mu?
    üstelik bu söylediklerimin herhangi bir sınıfla ya da partiyle de direk olarak ilgisi yok çünkü artık cahillik ya da gözünü para hırsı bürüyen kısmının partiler/sınıflar üstü olduğunu düşünüyorum. ( neden babalarının partileri kalmadı geride, neden Ata'nın kurduğu partiye oy vermedi insanlar, neden iki tane adama indirgendi her şey )
    sen tahmin edersin artık gerisini :(

    YanıtlaSil
  5. soyleneck cok sey var hepsini soyledik simdiye kadar ne olacak bu ulkenin sonu bilmiyorum...Yazik canlara, yakinlarina...

    YanıtlaSil
  6. sevgili beste,
    istatistikten öteye geçemiyorsa olanlar, biz daha çok konuşuruz.

    hatırlayan var mı;
    hakkari'deki bebekleri?
    geçen yıl tırların içinde uyurken tır parkında ölen tır şoförlerini?
    eşya taşımak için kullanılan aracın içinde servisle fabrikaya gelip de sele giden kadınları?

    geçen yıl tur otobüslerinin yaptığı kaza sayısı 300 küsür!!!

    sabah kahvaltıyı bilmem nerede akşam yemeğini bilmem nerede yiyen pek sorumlu zerzevatlar duyunuz.

    YanıtlaSil
  7. 28.05.2010 tarihli Cumhuriyet Gazetesinden;
    Konunun bizzat içindekilerden,

    Antalya Turizm Şoförleri Derneği Sözcüsü Orhan Kayabaşı, kentte 10 bin şoförün yapacağı turizm şoförlüğünün sadece 3 bin kişi tarafından yapıldığını belirterek “Sigortasız çalıştırılanlar var. Belirlenen saatin çok üzerinde çalıştırılan şoförler var. Kimileri günde 21 saat çalışıyor. 6 aylık sezon boyunca, 5 ay otobüsün bagajında yatan, tuvaletlerde duşunu alıp tıraş olan şoförler var” dedi.

    Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş ise yazılı açıklamasında, tur şoförleri ve turistlerin güvenliğinin hiçe sayıldığına dikkat çekerek, “Dinlendirilmeden, sigortasız, uykusuz, yorgun şoförler, az şoförle çok taşımacılık yapmak, gündüz gidilen yerde otel masrafları olmasın diye tüm gece geri dönüşler için yollara düşmeler, çoğu kez toplu ölümlerle sonuçlanmaktadır” dedi.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Nalan,
    Konuyla ilgisi yok ama acil olarak görüşlerinize ihtiyacım var.
    En son benim pembelerin fotolarını gördüğünüzde gelişimlerinin çok sağlıklı olduğunu söyleyip önerilerde bulunmuştunuz. Toprak ilavelerini yaptım. Ancak birkaç gün sonra yaprakların üzerinde beyaz beyaz böcekler olduğunu hatta bir adet tırtılı da yakalayınca pda da önerilen arap sabunu ve sirke karışımını sulandırıp üst üste birkaç gün yapraklara püskürttüm. Bu kez de bir süre sonra yapraklarda kocaman kocaman beyaz lekeler oluştu, açmaya yüz tutan tepelerindeki çiçekler açmaz oldu ve yapraklar canlılığını yitirdi. Solup kararmaya başladı.
    Oysa ne kadar sevinmiştim çiçek açacaklar diye.
    Durum bu olunca ben de çok solan alt dalları ve yaprakları kestim. Şimdilerde altlardan yeni yeni sürgünler geliyor.Başka ne yapmam lazım bilemedim.
    Bunlardan umudumu kesip son kalan birkaç tohumu daha çimlendirsem mi diye düşünüyorum.

    Görüş ve önerileriniz varsa bildirirseniz çok mutlu olurum.

    Sevgi ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  9. :( Hep mi kötü haberler duyucaz alıcaz yaa? Almanyada haberler 10 dk sürüyor :( Gazeteler neşeli olayları yazıyor .Biz ne zaman düzeliriz Allahım ? :(

    YanıtlaSil
  10. sevgili ashley,
    gazetelerin sadece neşeli haberleri yazması da hayra alamet değil.
    ama sanki bizimle doğrudan alakası yok da bu kar hırsı küresel olarak herkesi pençesine almış gibi.
    baksana hakkını arayan tekel işçisini polis dövdü. talimatı veren vali, emniyet müdürü vs.
    tekel işçisi kim?
    polis kim?
    vali kim?
    emniyet müdürü kim?
    biri diğerine göre başka gezegenden mi?

    YanıtlaSil