5 Mayıs 2010 Çarşamba

selluka,scuba ...


Selluka tohumlarım bugün geldi. Nail Bey yollamış. Ofiste kargo gelince herkes başında. İçinden ne çıkacak diye deliriyorlar. Bu sefer de google amcaya sorup nefis selluka görsellerini görünce üzerime çullandılar isteriz diye.

Yağma yok, bu tohumlar benim :)

Dün başladım bu arada dalış sertifikası için kursa. Bu kadar yıl sonra tekrar öğrenci olmak garip geldi.

Selen; Tunç Hoca,Gökhan Hoca ve İpek Hanım çok güleryüzlü, çok içten insanlar. Yüzyüze görünce sanırım doğru seçim yaptım dedim. Kulaklarını çınlattık dün akşam bol bol. Tunç Hoca daha yeni gelmiş uzakdoğudan !

Evdeki pembe domates fideleri de artık şaşırtmalık hale geldiler. Yakında şaşırtma işini de halletmek gerek.

Kuzenimin kedilerinden birini pazar akşamı eve getirdim. Kuru mama biraz biraz yemeye başladı ve tuvaletini de yapıyor diye erken davrandım sanırım. Pazartesi bütün gün ağlamış, miyavlamaktan sesi kısılmış. Ben akşam eve gelince yazık nasıl sarıldı ayaklarıma. Kucağımda yarım saat titredi neredeyse. Üstelik koltuğa yapmış tuvaletini de eşek sıpası. Ama hata külliyen bende. Pazartesi gecesi kuzene geri götürdüm. Annesi ve kardeşlerini görünce dikti kuyruğunu havaya :)

Birazcık daha büyüsün o zaman geri gelicek, yani planlar şimdilik böyle...

Not 1 : resim asortik krep'in blogundan

Not 2 : Narince hatırlatma yaptı şarkısı için. O da buradan tık.

20 yorum:

  1. Şu meşhur şarkılara konu olan Selluka bu muymuş, pek de güzelmiş. E valla ben de diyecektim isterim tohum diye ama baştan kapamışsın yolunu:)) Neyse büyüsün çiçek açsın o zaman verirsin tohumlarından biz de ekeriz. Şimdilik gelişimini takip edelim.
    Güle güle büyük Selluka'nı, şarkılarla, türkülerle:))

    YanıtlaSil
  2. leylak dalı,
    :)
    vallahi bana gelen tohum da benlik. domates tohumları gibi bol kepçe değil maalesef.
    bakalım nasıl beceririm tohum alabilir miyim deniycem. ama becerirsem söz sana da gönderirim.
    ama ofistekileri görmen lazımdı.
    - hacı bu yenir mi?
    - meyvesi olur mu bunun?
    ( google görsellerde gördükten sonra gözler faltaşı gibi açılmış )
    - seni ne kadar sevdiğimi sölemiş miydim daha evvel ?
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel çiçek o öyle, ne görmüştüm, ne duymuştum.

    Demek sizdiniz kulaklarımı çınlatan! Sevindim herşeyin yolunda gittiğine, sualtı dünyasına hoşgeldin o zaman şimdiden :)

    YanıtlaSil
  4. selen,
    vallahi ben de görüp duymadıydım. ama pek güzel şimdiden pırpırım.
    her şey yolunda. ben daha çok çaylağım, ama erken başlamakla çok doğru karar vermişim, yaz sezonunda en azından pratik yapma imkanım olacak !
    sabır dersen o yok :)

    YanıtlaSil
  5. bende hic gormedim arastirdim latin amerika kokenli bir bitkiymis, sonbaharda koklerini cikarip kurutup saklayin baharda ekin diyor ayni kana gibi. Burada mis kokulu nohut cicegine benzeyen ve sarmasik gibi bir cicek var onada benziyor azicik. Ne ilginc bir cicek merakla bekliyorum akibetini. Dalisi cok guzel yerde yapmissin artik baska yer acmaz seni:))

    YanıtlaSil
  6. ben de bilmiyordum; rengi nefis. Minik kediciği de annesine götürdüğün iyi olmuş Nalancım; dalış işi de çok heyecanlı, ne güzel bir şey yaptın; dalış havadislerini dört gözle bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Sen bu heyecanla tohumları denizin dibine ekersin korkarım.:)

    YanıtlaSil
  8. ben de annelik kurslarına yazıldım.
    dahası, bebişleyken sigara içmek ve küfretmek yok diye yemin ettim.
    ben
    düşün...
    nası durucam bilmem :DDD

    tüm hayallerini gerçeğe dönüştürmen ve bizim buna tanık olmamız nasıl umutlandırıyor bi bilsen....

    YanıtlaSil
  9. ne bişi ooooo...Baklaları çiçek açtığında gördün mü aynı bu renk çiçekleri var... Bana accıcık domates tohumu verirsin dimiii, köyde deneyeceğiz... Karadeniz torpaaanda nasıl olurlar bakalım diye:))))

    YanıtlaSil
  10. beste,
    bakalım becerip de büyütürsem sonra tohum alma ya da artık nasıl çoğalacaksa ona da bakmak lazım.
    ama ben dalmadım daha.sadece discovery yapmışlığım var. hoca tutuyor ensenden kedi yavrusu gibi denizin altında 3-5 metrede gezdirip çıkarıyor dışarı. o kadar yani daha :)

    YanıtlaSil
  11. minimalistim,
    bakalım hangi renk olacak. o da piyango yani, türlü çeşit renkte olabilir.
    kedi çok minicik zaten daha fazla ısrar etmek işkence olurdu zavallıya. döndü anneciğiyle kardeşlerinin arasına,mutlu şimdi.
    bakalım cuma yazılı sınav, bir ay sonra da teknede sınav. alınca sertifikayı ondan sonra 32 kısım tekmini birden hikayeler :)

    YanıtlaSil
  12. hacivat,
    aman zaten tohum poşetlerini evin en dip köşesine saklıycam. hem sıcaktan nemden korunsunlar hem mazallah dediğin gibi denizin dibine götürmeyeyim değil mi?

    YanıtlaSil
  13. meleğim,
    bir minicik can insana neler yaptırıyor. sana deselerdi kendi isteğinle sigara içmeyeceksin diye küfürün en okkalısını savururdun :)
    bebekten sonra senin yazıların nasıl dönüşecek ben onu merak etmekteyim.

    YanıtlaSil
  14. lale,
    domatesi tohumdan çimlendirip fide yapmak için geç kaldın aslında. ama karadeniz'de yetiştirmek istiyorsun belki şansın vardır. uzman değilim ki ne diyeyim ?
    sen en iyisi bana email adresime adres bilgilerini gönder ben pembe domates ağı içinde dağıtılmayan kırmızı ve pembe karışık tohumlarından göndereyim sana.

    YanıtlaSil
  15. tarzımda bi değişiklik olucanı sanmam. çünkü bu benim protest, edepsiz tavrım en çok acı çeken çocuklara bişi yapamamaktan kaynaklanıyo. adaletsizliklere, acılara, pisliklere karşı bu kadar duyarlı olmasam ben de bilirdim çantamı koluma takıp nişantaşı'nda gezmeyi. birilerimiz oralarda turlarken birilerimiz de kavgasını sürdürecek ki denge sağlansın :)))

    YanıtlaSil
  16. meleğim,
    tarzında değil, belki ondan da en azından yorumlarla haber verirsin bize diye.
    çocuklar en kolay ezilenler. nasıl olsa ağızlarını açıp isyan etme şansları yok, çıksa da zaten çok cılız çıkıyor sesleri. seslerine ses katmak gerek. yoksa nişantaşı'nda gezmek ohoooo kolay.

    YanıtlaSil
  17. Yağmur yağdı, gene damlar boyandı
    Sellukalar uyandı
    diye başlayan şarkı beni de görsellerde aramaya itmişti sellukayı.
    Öyle güzel ki, şarkı gibi...

    YanıtlaSil
  18. narince,
    e şarkıyı da bulayım o zaman :)

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Nalan "Selluka" tohumlarını sevgiyle büyüteceğini düşünüyorum :)büyümelerini heycanla takip edeceğime emin olabilirsin. Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  20. sevgili fatma,
    bu hafta sonu çok iş var zaten. arkadaş dün bana eminönü'nden fide poşeti aldı sağolsun. pembe domatesler, biberler şaşırtılacak, selluka tohumları da onlardan boşalan yerlere yerleşecek.

    YanıtlaSil