7 Ekim 2009 Çarşamba

paranoya

Bu aralar ciddi bir paranoya içine düşmüşlüğüm var.

Etrafımda çok fazla insandan " kanser " sözcüğünü duyuyorum.

İstatistikleri incelemiş falan değilim ama ülkemizde vakaların görülme oranının diğer ülkelerle kıyaslandığında açık ara önde olduğuna dair içimde bir ümitsizlik var.

Daha iki gün önce ofiste arkadaşımızın dayısı vefat etti. Başın sağolsun diye başlayan konuşmamızda bir kaç vakayı daha dillendirdiğimizi fark ettim.

Liman şubemizde çalışan elemanımız da kemoterapi görüyor. Bir kez atlatır gibi olmuştu ama nüksetti. Tekrar tedavi görmeye başladı, ama bu kez durumu kötü. Arkadaşlar koluna girip lavaboya götürüyolarmış. Eve gidip dinlemek istemiyor, bu sefer de morali iyice bozuluyor, ama artık lavaboya da gidemiyor. Hastahaneye gidiyormuş sonda takmaları için.

Babası Ankara yollarında, adamcağız ilik nakli nasıl yaptırabilirler onu araştıracak. Doktor kemoterapiye vücut yanıt vermiyor, ilik nakli yaptırmaları gerektiğini söylemiş.

O kadar çaresiz durumdayız ki, başımızı ellerimizin arasına alıp dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz...

Yoo bu arada kar hırsı ile insanların hayatı ile oynayan gelmiş geçmiş ne kadar insan evladı varsa hepiniz de ateşlere gelesiniz !!!!!

8 yorum:

  1. Bu vakalarda gerçekten artış var.

    Allahım herkesi korusun ve şifasını versin.

    Buna sebep olanlarda sürüm sürüm sürünsün. Ama ölmesin..

    <((

    YanıtlaSil
  2. Yurdumuz ne yazık ki gelişmiş ülkelerin elinde kobay gibi kullanıldı, kullanılıyor. yok okullarda süt tozu dağıtmalar, tarımda dışarıdan alınan genetiği değiştirilmiş tohumlar. bunları yedik, yedirildik işte şimdi de sonuçlarını alıyorlar.
    Sevgilerimle,
    Angel

    YanıtlaSil
  3. Sevgili MAyri,
    Gözle görülen artış var da somut önlem alıyoruz diyen yok.
    Dileklerini paylaşıyorum, sebep olanlar sürünsün ve evet ölemesinler !!

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Angel,
    Derler ya paranın dini de olmaz vatanı da; o hesap bu çuş dedikleri ( çok uluslu ) şirketler tüm dünyayı kobay olarak görmekte sakınca görümüyorlar.

    Monsanto'nun Amerika'da tesipt edilmiş ve insanların ölümüne sebep olmuş çalışmaları var. Hatta halk suyu içip patır patır ölmeye başladığında yerel yönetimleri rüşvetle susturdukları bile ortaya çıktı !!!

    O kadar yani...

    YanıtlaSil
  5. Ben de babamı kanserden kaybettim. Tabii insan işin içinde olunca daha çok ilgileniyor böyle haberlerle ya işte bu yaz biz de hap senin söylediğin şeyleri konuştuk durduk...Ne çok var ne çok diye...Fakat şu da var ki kanser dünyayın her yerinde kalp krizinden sonra en büyük doğal ölüm sebebi sanırım. Tabii yediğimiz içtiğimiz şeylerin içindekilere şüpheyle bakmanın dışında bir de acaba bu meretin tedavisi aslında var da ilaç şirketlerinin işine mi gelmiyor diye düşünmeden de edemiyor insan...paranoya diyosun ya...al sana bir paranoya daha...Allah tüm çekenlere şifa, umut ve dayanma gücü versin.

    YanıtlaSil
  6. Selam,
    Sayın FUNdy arkadaşın "Allah tüm çekenlere şifa, umut ve dayanma gücü versin." söylemine karşılık amin diyerek ailemde ve bende derin izler bırakan bu mel'un hastalık hakkında iki laf edeceğim izninizle.
    Öncelikle genetik olan bu hastalığın teşhisinde bazı doktorlarımızın yanılgıya düştüklerini müşahade ettim. Şöyleki kendimden örnekle;
    Lökosit değerlerim normal değerlerin çok çok üzerinde ve doktorum hastaneye yatırılarak tedavi edileceğimi söyleyince bir ümit yatmıştım. Kanser teşhisi ile yattığım hastanede 4 ay gibi sürede sonuç alamayınca çıktım ve farklı bir doktora muayene oldum. Derhal kan alınarak Philadelphia kromozonu tam ünite olarak tahlile gönderdiler 22 gün bekledim ve gelen sonucu doktorum telefonla arayarak müjdeli haberi verince tahmin edin ortamı. Hemen giderek sonucu aldım ve aynen şu yazılı BCR/ABL füzyon geni saptanmamıştır. Ve şükürler olsun gayet iyiyim ve moralimde yerinde olan 4 ay gibi ha öldüm ha öleceğim diye hayatımı zehir eden zamana acıyorum.
    Lütfen bir farklı doktor denemeyi ihmal etmeyin.
    Para gözleri başta olmak üzere tüm kötüleri Allah'a havale ediyorum.
    Tüm iyi ve dürüst insanlarada Allah'ımdan sağlık, afiyet ve moral vermesini diliyorum.
    Sonsuz sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Fundy,
    Babacığına Allah gani gani rahmet eylesin. Çok zor zamanlar dediğin gibi. Bende o paranoyalardan bi sürü var inan.
    Etrafta onca kanser hastahanesi boşuna açılmıyor diyorum. En yakından yaşayan biri olarak hak verirsin bana, böyle bir durumda insanın gözü ne mal görür ne de mülk. En ufak bir umut için evini de satarsın arabanı da.
    E bir hesap et, bu durumda ne kadar kişi var? Bu çok büyük bir pazar değil mi? !!
    Allah tüm çekenlere şifa versin ve amacı kar olmayan işinin ehli insanlara rast gelsinler.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Haykırış,
    Ah keşke bütün raporlar sizinki gibi çıksa !
    Ama biraz önce telefonla konuştum, o delikanlı ancak sonda takıldıktan sonra biraz bir şeyler yemeye başlayabilmiş.
    Şimdi tüm dualarımız Ankara'daki kuruldan çıkacak umutlandırıcı bir haber!
    Dualarınızı eksik etmeyin ne olur.
    Ve evet umarım tüm hastalar paragözlerden korunurlar.
    Tüm mesleklerde var böyle paragöz insanlar. Ama sağlık sektöründe olanlar, o kadar acı içinde insanın ciğerini daha çok yakıyorlar...

    YanıtlaSil