22 Eylül 2009 Salı

bahçeden






Bayram sohbetlerimiz bile bahçenin ve kedilerin etrafında geçti.
Domatesler artık göründü. Sadece 2 fidede pembe domates görebildik, ama bir keyif bizde sormayın sanki salça fabrikası açıyoruz mahsulle :)
Biberlerimiz neşeli ( ama seneye fideler sadece 1 yumruk ara bırakarak dikilecek,
imece evi'nde toprak adamından öğrenildi,uygulanacak ).
Bamyamız bile var. 1 tane sadece fidemiz ama olsun, bize seneye tohumluk versin ona da razıyız.
Patlıcanlar en geriden geliyor. En az 1 ay sürer sanırım, daha yeni çiçekleri görebildik.
Fasulyeler oldu ama sonradan çabuk kurudu, bir hata yaptık ama nerede? Bir de az fide olduğu için toplanıp pişirecek kadar da olmadı, sadece 1 avuç :)
Biz bu işi yapabilir miyiz sorusunun cevabını aldık, evet becerebiliriz. Sulama konusunda hiç fena değildik, gübreleme de başarılı oldu ama çapalama işi pek zor. Çok hamız yahu :) İki sıra çapalayan yamuldu kaldı!
Seneye umarım toprağı verimli bir toprakla değiştirip daha organize olarak kolları sıvayacağız. Azmin elinden kurtulan olmamış...

2 yorum:

  1. Heyyyy gurur duydum sizinle.Ben de istiyorum ben de....

    YanıtlaSil
  2. Vallahi bizde de bir hava sormayın gitsin. Akşam telefonla da olsa durum raporu alıyorum. Bamyanın çiçeği kocaman, patlıcanların mor çiçekleri enfes diye. Pembe domatesler az olduğu için onlar kuzen tatsın diye rezerve.
    İsteyince oluyor bu bahçe de bunun kanıtı aslında. Hiç kullanılmayan, adam boyu ot bürümüş bir yerdi. Temizlendi, toprak getirildi. Ah bir de toprak güzel olaydı. Artık bu yıl öğrencilik, önümüzdeki yıl toprağı da gidip görüp ona göre getiricez :)
    Sonrası bostan olur bizde bu azim oldukça :)

    YanıtlaSil