10 Mayıs 2013 Cuma

fideleri şaşırttım

Pembe domates fidelerini şaşırtma vakti geldi de geçti diye vızırdanırken sonunda toprak aldım, fide kaplarını da sağolsun fidanlıktaki kız hediye etti. Epeyce bir kısmını şaşırttım. Hala şaşırmayı bekleyen fideciklerim var, onları da bu akşam karton bardakları kullanıp tek tek şaşırtırsam bitecek şükür.

Pek çok çeşidim var bu sefer;

1. Ayşe Şensılay kaynaklı Avniye Tansuğ eliyle İtalyan Öküz Kalbi pembeler ( en çok da onlar çimlendi, yüze yakın fidem var!! ) - alttaki resim sağdaki kutu

2. Murat Oğuzsimsaroğlu kaynaklı Ayşen Ertür eliyle evladiyelik Cherokee purple domates fidelerim  - alttaki resim soldaki kutu














3. Rüşvanlı kaynaklı 50 yıllık pembeler yine Avniye Tansuğ eliyle ( onlardan az oldu, 7 fide torbası ) - alttaki resimde arkada fide poşetleri içindeki fideler

4. Ömercan 2006 kaynaklı Avniye Tansuğ eliyle kırmızı iri domates fidelerim - önde saksıdaki sadece 3 tane fide















5. Kurbağa gözü diye tabir edilen Ayşen Ertür kaynaklı karpuz fidelerim!!!
 













Tarla lazım bana tarla :)

Tam 5 çuval aldım gübreli toprak. 1 çuval silme şaşırtma işine gidecek. Geri kalanları da büyük saksıları temin ettiğimde bende kalacak domates fideleri ve ofise komşu  teyzeden alacağım biber fideleri için kullanıcam. Böyle yavaştan arizona kertenkelesi gibi bahçeye yayılma ve de ele geçirme planlarım var. Ah bir gözümü karartsam aslında Meyvelitepe'nin yaptığı gibi sebze adaları yapabilsem keşke.

Paşa oğlum da kokluyor fideleri, garibim hiç zarar vermedi şimdiye kadar ama ben balkondayken izin veriyorum onun da balkona çıkmasına şimdilik. Malum daha havalar da soğuk üşütmesin sıpam.

5 yorum:

  1. Ayol nerede yetiştireceksin bu güzelleri? Bize de bize de o güzelim fidelerden... Hoş ben alıp ne yapacaksam. Züğürt tesellisi. Gerçi Zübeyde'ciğim bizim bahçeye ekti pembelerde. Gidince göreceğim bakalım. Şimdilik balkondaki kiraz domateslerle yetinmece. Afiyetler olsun canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi inşallah afiyetler olacak :) Fideleri gördükçe bile yalanıyorum ben.
      Şmdi neredeyse yüze yakın fide var. Epeyce arkadaşımın Şile'deki evine götürülecek. Annesi bahçeyi cennete çevirmiş, artık bize kasayla geri döner, o kadar yani!
      Kalanların bir kısmını da pembe domates ağı üyeleriyle paylaşırım, yetmez bile.
      Bir kaç fide de ben ön bahçeye istiyorum, biraz da biber fidesiyle birlikte.
      Yahu bana dalmak da bu toprakla uğraşmak da terapi. İçimde ne kadar sıkıntı, kara bulut varsa puf diyip gidiyor.
      Düşünsene eskiden olsa aralık ayını kasvetiyle fırtınasıyla beklerdim, şimdi dalış hayaliyle bekliyorum :)
      Bahar sadece çiçek böcekken, şimdi bana hummalı bir çalışma dönemi.

      Sil
  2. Evet Nalan'cığım sana birden çok tarla lazım hatta...
    Cherokee Purple'ların olmuşunu tattık Ayşen'de. Muhteşem! Gene çekirdek aldık. Bu ara sürekli çekirdek alma ile geçiyor günler...
    (Bendeki Öküz Kalbi, Ayşe Şensılay'ın (Giritli) İtalya'dan alıp getirdiği domateslerin çekirdekleriydi... )
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      işte benimki tam olarak sağır anlamazsa uydurur olmuş. çekirdek alma işi bir tarafa, artık algıda seçicilik mi bilemiyorum ama, o kadar çok domates ve biber fidesi görüyorum ki.
      hem de sadece Koşuyolu'nda değil, ultra sosyetik diye insanların burun bükeceği Bağdat Caddesi'nde apartmanların bahçelerinde ve hatırı sayılır kadar çok balkonda :)

      Sil