27 Şubat 2010 Cumartesi

kıvırdım ben bu işi


Galiba kıvırdım ben bu işi.

Pazartesi akşamı ekşi mayaya başladım. Bir kavanozun içine 1 kase kepekli un, oda sıcaklığında 1 bardak içme suyu ile başladım. Her akşam yarısını kavanozdan alıp yerine 1 çay bardağı beyaz un ve 1 çay bardağı oda sıcaklığında su ile beslediğim maya 5.günün sonunda oldu.

Detaylı ve görsel anlatım için Hülya Erol'un sitesine göz atın.

Şu an itibariyle de ekşi maya ekmeği tarifine giriştim. Gece mayalayıp sarıp sarmalayıp yarına kadar ekmeğin olmasını beklemek kalacak geriye.

Bakalım yarın göriciiiz. Hakem heyetinin yarın yapacağı tadım sonrası haberler burada :)

Sonrası eğer becerirsem artık domates kurusu mu olur ceviz mi olur yoksa zeytinle kekik mi olur...

Resim buradan

23 yorum:

  1. Yoksa sarmısaklı tereyağlı mı?Afiyet olsun.

    YanıtlayınSil
  2. Allah Allah merak ettim ben de ; inşallah istediğin sonucu elde edersin.Zeytinli de pek güzel olur bence !!!

    YanıtlayınSil
  3. eline sağlık şekerim. ne işe yarıcak onlar? yicek miyiz? yiceksek sorun yok :)))

    bi de
    seni yeniden sahalarda görmek pek güzel. özletme bi daha...

    YanıtlayınSil
  4. Tebrik ederim! Ben de bugün başladım, bakalım kaç günde olacak. Gerçi olduktan sonra ne kadar kullanmam lazım, asıl ekmek yapacağım hakkında bir fikrim yok ama sana güveniyorum :)

    YanıtlayınSil
  5. zencefilli tarafindan burnumda tuttu kokusu.

    YanıtlayınSil
  6. gittim videosunuda izledim. Deneyeceğim , cevizli yapıcam sonra da her çeşit ...

    YanıtlayınSil
  7. merakla beklemekteyim sonucu

    YanıtlayınSil
  8. Linke tıkladım, sevimli anneannenin aşamalarını izledim..
    şimdi beklemedeyim. sen bu ekmeği yap, pişir, bir göreyim..Orda göstermiyor çünkü :))
    Ondan sonra da ben deneyeceğim :))

    Siz benim gibi her gördüğü tarifi denemekten vazgeçiremediklerimizden misiniz? Hmmm? :D

    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  9. bi de keşke komşu olsaydık, sen yapar yapar getirirdin. yemeğe asla hayır demem.:))

    YanıtlayınSil
  10. Sevgili Nalan,
    Takipteyiz, henüz bir tat gelmedi, deneyeceğim de hakem heyetinden cevap çıkmasını bekliyorum...

    YanıtlayınSil
  11. sevgili sufi,
    vallahi kuru kuru bile giderdi. ama nutella,tereyağ,reçel vs vs eşliğinde denendi :)

    YanıtlayınSil
  12. minimalistim,
    fırından çıkınca ben de dedim allah allah ama neden kabarmadı diye :)
    ve fakat içine ne koysan güzel gider onu diyebilirim bak.

    YanıtlayınSil
  13. meleğim,
    yiycez tabii ki de. ama öhö yenisini artık :)
    dün akşam cevizlisini ettik, ondan verelim efenim :)

    YanıtlayınSil
  14. selencim,
    kendi kendine foşur foşur köpürüyor zaten. en az 5 gün gerek sanırım, ben beşinci gün yaptım.
    ekmek tarifine göre 1 bardak mayaya yarım bardak un katıp önce onu bekliyorsun iki sata. sonra yapmaya başlıyorsun ekmeği.
    öle böle deil, baya bi sabır lazım :)

    YanıtlayınSil
  15. özlemaki,
    zencefil vallahi çay kabının üzerinde duruyo gözümün önünde ama daha cesaret edemedim. henüz cevizdi, zeytindi daha klasik gidiyoruz. du bakali.

    YanıtlayınSil
  16. sevgili lale,
    yap valla.
    ben şimdi ofiste kuru kuru yedirdim kızlara. koklaya koklaya bi hal oldular inan olsun :)

    YanıtlayınSil
  17. sevgili naz,
    ben de pek meralandım ama fırın yüzünden. hatta bi ara bahçede odun fırını olaydı iyiydi dedim kendi kendime. aklıma mukayyet ol yarabbi !

    YanıtlayınSil
  18. sevgili zeugma,
    valla biz yaptık, yedik yuttuk hatta. evet aynen o vazgeçiremediklerinizdenim ben de:)
    hatta yılbaşı akşamı teyzemin bütün hazırlıklarını riske atıp koca tavuğu önce haşlayıp sonra bal/tereyağ karışımı ile fırına attım.
    of diyorum :)

    YanıtlayınSil
  19. meleğim,
    komşu değilsek tatil de mi yok yahu ?
    de ki ben şu şu tarihte geliciim, şunları şunları isterim :)))

    YanıtlayınSil
  20. sevgili nur,
    anacım hakem heyetinden tam not aldık. bi de fırın gerçek odun fırını olsaydı amanın diyorum !

    YanıtlayınSil
  21. Ne güzel şey değil mi ev yapımı ekmek? Benim de ekmeğim bitmek üzere. Kolları sıvama vakti gelmiştir...

    YanıtlayınSil
  22. sevgili tijen,
    sen de diyorun ya,asıl bu tatların hatırlattıkları güzel. mis gibi kokusu bana çoktan rahmetli olan büyüklerin köy evlerini,bizlere şefkatlerini,hatta geniş girintileri olan camların içine oturup otlamadan dönen kuzuları seyrettiğim zamanları hatırlattı.
    sen de sıva kollarını :)

    YanıtlayınSil
  23. ben mi çok yazıyorum, siz mi az yazıyosunuz kuzum???
    her gün yaz istiyorum nalan...
    nayır, nolamaz nalan....
    :(((

    YanıtlayınSil