25 Aralık 2012 Salı

ekşi maya ekmeği ile devam...

Sadece üç beş kişi değilmiş meraklısı. Facebook'ta Ayşe Dirikman Kalıpçı bir etkinlik düzenledi. 50 tane maya topu hazırlamış, hepsini kilitli poşetlere unların içine saklamış bize kargo ile gönderdi. 
Tam da 21 aralıkta birlik ve beraberlik için mayalıyoruz dedik üstelik.

Pazar sabahı yine dostlarla yapılacak bir kahvaltı için baş köşedeydi.

Mis gibi gerçek maya, sahici un, ama bu sefer videoyu da izledim. Güzel güzel anlatmış, zaten Olympos ekrandan neredeyse çağırıyor gel diye :) Videoyu da izlediğim isabetli olmuş, çünkü ben tepsi mayasını es geçiyordum. Bu sefer kabaran hamuru tekrar yoğurdum, tepsiye alıp 1 saat beklettim 50 derece sıcaklıkta. Bir dahaki sefere bu süreyi daha da uzun tutacağım, daha fos fos ekmeğim olacak. Videoyu da Filiz yüklemiş, buradan seyredin lütfen, içiniz açılsın.


Kendimi orada farzedip ürettim mayamı, yoğurdum ekmeğimi dualarla iyi dileklerle. Hepimize sağlık, birlik ve bereket getirsin diye.

En çok da şükrederek sağlık için, can dostlar için :)

Bu arada sadece yemiyorum, eliptik bisiklete devam. 33 dakika, ortalama 9,86 km. Yine demir ve demir bğlama değerlerini kontrol ettirmek için kan verdim, bu arada et yiyemiyorum diye listem de revize edildi. 1400 kalorilik listeyle devam bakalım şimdilik.

26 aralık edit : Dün aldım kan tahlili sonuçlarını. Demir yüksek! Alkol çok alınmamalıymış. Ağzıma sürmedim yahu, millete su ile eşlik ediyorum 10 aydır sofralarda? Du bakalım diyestisyenim ne diyecek :)


8 yorum:

  1. hayırlara vesile olsun, bereketli olsun!

    YanıtlaSil
  2. İnşallahhh :) yine harika görünüyor ekmeğin ve de sofran, çok doğal ve sağlıkı.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler nehirce. sevgiler benden de.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. nazpek,
      sana da mutlu yıllar, sağlıkla!

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. özlemaki :)
      inşallah hep birlikte arkadaşım sağlıkla.

      Sil