3 Ağustos 2012 Cuma

kaçamak öğünler

Tatil bitti.
Kürkçü dükkanına bir nev-i kesin dönüş yapıldı.
Tatilde genel olarak dikkat edildi öğünlere, ara öğünler maalesef taklaya geldi, deniz güneş kum derken, ohhhh!
Ama 4 günde 8 dalış da yapınca yutulan onca şey pek yaramadı, şükür. ( Son gün dalış teknesine dalıcı arkadaşlardan birinin annesi elcağzıyla yaptığı biber ve sarma dolma göndermiş bol bol! )
Durum 03 Ağustos itibariyle 75,2 kg. Toplam kayıp 18,8 kg.
Kaçamak diyordum, malum buğday unu yasak listesinde. Ekmeği çavdar unu ile evde yapmazsam işim zor, dışarıdan hazır gıda yemezsem sorun yok.
Ve fakat, dün çorba içmek için dışarıya çıktık. Yan taraftaki börekçide iki kişi gözümüze ilişti. Limonata eşliğine kıymalı börek götürmekteler.
Ben de 5 aydır ağzıma lokmasını koymadım, çok özendim :)
Arkadaşım da benim gibi şeytana uymaya dünden razı, ama yine de tuttuk kendimizi en azından bir porsyonu paylaşalım dedik.
Yutarken iyi, ama akşamına ben oldum bir davul :(
Nefes alacak gram yer kalmadı, neredeyse iyice inen göbek yine kocaman olup önden gitmekte.
Anlaşılan dikkat etmeye devam edicem, hem de öyle belli bir süre için değil artık devamlı olarak. Biri yiyorsa yanına yancı olarak kaynayıp sadece bir çatal alıp nefsimi körlemem şart. Tamamına girişirsem sonrası azap olacak aşikar.
Yahu insan şöyle doya doya kaçamak da mı yapamayacak?
:)
Zaten vicdan azabından dün gece 20 dakika da eliptik bisikletin tepesinde ter döktüm. Oysa çok yorgundum.

Bu arada perşembe günleri Üsküdar/Pazarbaşı/Barbaros mahallesi civarında semt pazarı da varmış, öğle arası hırıl hışır gidildi. Mis gibi pembe domates başta olmak üzere, çilek, siyah üzüm, kızılcık, nefis bostan patlıcan, haşlamak için mısır, biraz da salatalık malzeme alındı ( taze soğanı bir teyzecik satıyordu - ayak üstü sohbet bile edildi )
Perşembe günleri artık yağmur kar demem, kaçabildiğim kadar öğlenleri pazara da giderim. Kulakların çınlasın Tijen. Oh sefam olsun...

4 yorum:

  1. tam yol ileri, süpersin Nalan =)
    ben ödemi attım, nefes alabiliyorum ve bu çok güzel. 6 öğüne devam ama 3 haftada 2 kg gitti henüz. Tabi araya pms girdi, onu da hesaba katmak lazım demi

    YanıtlaSil
  2. Özlem, ödem gittikten sonra öyle bir enerji gelecek ki on kaplan gücünde :)
    Yahu benim toplam 19,6 kg oldu düşünsene !!!!

    YanıtlaSil
  3. evet İzmir sıcağına rağmen sanki 3 adımda bir dağa çıkabilecekmişim gibi hissediyorum! Ama henüz başka kilo kaybı olmadı. neden kastı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dedimdi ya sana, sadece intolerans değil diyetisyen needeyse check up yapacak kadar bir ton daha tahlil yaptırdı. mız mız benden 3 tüp kan aldılar o kadar yani.
      açlık tokluk kan şekerleri, glikozlar, demir, demir bağlama. ondan sonra da listelerimi oluşturdu.
      sadece intoleransa göre beslenmedim yani.
      bir de benim zaten verecek tonlarca fazlalığım vardı, ilk etapta hızlı kayıp o yüzden de olabilir diyoree :)

      Sil