21 Eylül 2010 Salı

bu yaz gezdiğim kadar gezmedim desem


Vallahi yalan olmaz.

Dün dalış defterine son eğitim dalışının kayıtlarını yaptım, 20 dalış olmuş. Bu da demektir ki 5 hafta sonu dalış için yollara düşmüşüm.

Cuma akşamından pazartesi sabahı işe dönene kadar neredeyse durmaksızın bir hareket. Cumartesi akşamı otelde kalıp da dinlenmesek neredeyse hep hareket halinde.
En geç perşembeden bavul hazır, dönüşte bir çamaşır furyası, hepsini kurutmaya uğraş. Koskoca paletleri, dalış elbisesini tuzundan arındır yıka, balkonda kurumaları için yer bul, sonra hop yine bavula.

Ama ne gam, bu yaz olduğu kadar sinirlerim ipek gibi, kafam billur gibi bir zaman daha geçirmedim.

Pazartesi sabah geliyorum ofise, cumaya kadar devam ediyor bende 32 diş sırıtma durumu...
E artık kışın da mutfağa girer, yoğurt mayalarım ekmek yaparım. Zaten mart ayında da yine tohum çimlendirme işleri başlayacak.
Sağlık diliyorum hepimize !!!

Gelelim hafta sonu komando eğitimine.

Bakmayın öyle dediğime, rutin "advanced open water diver" brovesi alabilmek için gerekli becerilerin yaptırıldığı eğitim dalışlarıydı.

Derin dalış kısmı en keyiflisiydi. 34 metrede o kadar iyi hissettim ki kendimi, bir de dalış yaptığımız nokta mercanların da olduğu ve "deli mehmet" dedikleri dalış noktası olsaydı keşke. O zaman katmerlisi olurdu işte. Neyse artık kısmet o da bir sonraki sefere. ( gerçi derinde toplama işlemi yapıyorsunuz, azot sarhoşluğunu kontrol etmek için, elde var bir aşağıda olmuş elde var iki. benim işlem yanlış olmuş :) nereden aldın o mühendis diplomasını derler adama )

Elde pusula, deniz altında kayıp cisim de aradık. Saklanan ağırlık kemerini bulduk ve hava ile şişirilen bc dediğimiz yelekle yukarı çıkarttık. Ben bu esnada regülatörden hava alıp yeleğe hava basarken bol bol da su yuttum, cabası.

Mükemmel yüzerlilik var ki beni görmeniz lazımdı kesin çok gülerdiniz. Herhangi bir anda hoca hadi yap bakalım diyor ve yelekteki havayı ayarlayarak, nefes alış verişlerini düzenleyerek hiç hareket etmeden aynı seviyede asılı kalmaya çalışıyorsunuz.

Tamam ben de kalıyorum asılı ama paletler havada, kafam aşağıda. Güneş ışığını görebiliyorum sadece, ayaklarım aşağıda durmak nasip olmadı daha, en son yatay olarak durabildim. Düzelecek zamanla ama ben gülmekten çeviremiyorum ki kendimi.

Bu hafta sonu Çeşme'de orkinos çiftliğine dalış var. Kafeslerin derinliği 30 metre civarı. Kafeslerin içine dalış yapacağız. Tur detayındaki ifadeye bakar mısınız? " Çay tabağı kadar gözlerle karşı karşıya gelmek "

İnsana bir zarar vermesi düşünülemeyen bu muhteşem balıklarla aynı ortamda olmak ve çay tabağı kadar gözleriyle göz göze gelmek unutulmaz bir tecrübe

Cumayı iple çekmekteyim :)



17 yorum:

  1. Ohhh! Sefan olsun!:))
    Başka ne denir? Dalgıçlara özel bir sevinç nidası var mı?
    İyi yolculuklar şimdiden, çay tabağı gözlerle göz göze gelmek için...
    :)

    YanıtlaSil
  2. ekmekçikız,
    vallahi pek çok özel nida vardır mutlaka. ama su altında konuşamayınca içimizde patlıyor bazen heyecanımız. onun yerine shaker dedikleri ses çıkaran aksesuarlar var, hocalar seslerini duyurmak için kullanır. onlardan almalı, bol bol çalmalı :)
    değil mi ama çay tabağı gibi gözler!

    YanıtlaSil
  3. Hiç Kaş'ta dalış yaptın mı bilmem. Muhteşem bir sualtına sahip o sahiller.Bir de benim oğulcuklarım orada dalış eğitmeni.Gidersen yardımcı olurlar eminim.60-ından sonra sayelerinde hem deniz dibine ben de daldım, hem de uçtum.Ama artık şapa da şupada yüzmek kesmiyor beni.Denizi gördüğümde kendimi sulara bırakamaz oldum.Zarardayım yani senin anlayacağın.Muhteşem bir duygu dalmak, devam edersin inanıyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. dost sufi,
    nasıl güzel tanımlamışsın.
    şimdi ben çift torpilli oluyorum, güzel haber bu da.
    kaş'ta hiç kısmet olmadı dalmak, orası için daha fazla zaman ayırmak gerek, malum yol çok uzun. en az 3 gün olmalı tatiller ancak o zaman gidilebilecek yol.
    mutlaka o zaman rahatsız edicem seni.
    denizin altına dalışta işte senin benim gibi çok zevk alanlara "tamam virüsü kaptı bu da" diyoruz.
    aşağıyı görüp sonra denizin üstü ile avunamaz oluyor insan. ki ben bodrum hariç çok çok güzel yerlerde dalmadım daha.
    bayramda fethiye'ye gitmiş arkadaşlar. bir duvar resmini çekip koymuşlar facebookta.o görüntüye nasıl içim gitti tarif edemem. bayramda çalışmış olmaktan hiç sıkıntı duymadım, kesinlikle. sadece ben de onlarla birlikte dalamadım diye üzüldüm sadece.
    devam etmek ne kelime suficim. can kulağıyla dinliyorum hocamı, öğreneceğim her şeyi yakalamak için.

    YanıtlaSil
  5. Bir zamanlar yapmayi cok istedigim bir seyi yapiyorsun...

    YanıtlaSil
  6. evren,
    senin için de geç değildir ?

    YanıtlaSil
  7. Şimdiden iyi dalışlar. Çeşme'ye ve orkinoslara selam :)

    YanıtlaSil
  8. evet gezmedin diyorum ben de :))) ama ne güzel yapıyorsun ne iyi ediyorsun insana ne güzel şevk veriyorsun... devam hiiiiiçç bırakma Nalancım.

    YanıtlaSil
  9. mehmet bey,
    teşekkürler. sizden de selam söylerim. etrafımda dönmeye başlayıp beni de yemezlerse :)

    YanıtlaSil
  10. minimalistim,
    hiç niyetim yok vazgeçmeye. hatta millet daha kısa kollu tshirt ile gezerken ben kış moduna girdim ki kulaklarımı üşütmeyeyim. sonra kulaklarımı eşitleyemem de dalamam diye aklım çıkıyor.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Supersin Nalan. Kizildeniz'de mavi tur lazim sana simdi. O 20 dalisi bir hafta icinde arka arkaya yaptigini dusunsene, butun yuzerlilik, fazla agirlik sorunlari falan cozuluyor. Keyfi de cabasi :)

    YanıtlaSil
  12. selen,
    apo zaten anlata anlata bitiremedi. biz de ciğerci kedileri gibi yalana yalana dinledik, hayallere daldık. bizim için ekstra itici güç oldu diyebilirim.
    ama benim gönlüm daha da doğuda, epey bir doğuda :)
    bakalım bayramda inşallah !

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Nalan hanım,blogtaki yazılara diyecek lafımız yok ama yazının yanında fotoğrafta olsa mükemmel olmazmı?Bence olur,sizce ne zaman olabilir,o zaman her iki mükemmelliğide okumuş ve görmüş oluruz.En içten sevgi ve saygılarımla,başarılar hep sizinle olsun.

    YanıtlaSil
  14. ilhami bey,
    dalışa gitmek üzere ortada hocamız, iki yanında biz çekirgeler resmimizi ekliyorum.
    umarım bir sonraki yazıda da güzel orkinos kareleri olur.
    selamlar.

    YanıtlaSil
  15. Nalan'cım internetten "Naturablue.com"olarak araştırabilirsin.Dalış ekibinden M.efe teke benim oğluşum.Gidersen haberim olsun canım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. sufi,
    tamamdır kayıt tamam :)
    önümüzdeki maçlara bakıcaz artık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil